Matkailuartikkelien tarkoitus on herättää lukijassa matkailufiilis. Joskus hymyilyttää kuinka kaikkia kohteita hehkutetaan estoitta. Netissä lasten kerrotaan viihtyvän Frankfurtissa. Olen itsekin työkseni kirjoitellut matkailuartikkeleita. Työnkuvaan kuuluu luoda ihana tunnelma kohteesta, joten syy ei ole kirjoittajien.

Tämä kirjoitus on ystävällinen vihje, jos joku suunnittelee kaupunkilomaa perheen kanssa. Saksankielisellä alueella on paljon lapsiystävällisiä kohteita, ehkä muualla kuin Frankfurtissa. 

 

Kenen lapsi nauttii kauppakaduilla kävelemisestä? Onko ruuhkaisilla kaduilla sellaista nähtävää, mikä kiinnostaa lapsia kokonaisen päivän? Ymmärtääkö lapsi arkkitehtuurin päälle, nauttiiko tuoreesta ruoasta tasokkaassa ravintolassa? Keskellä kaupunkia oleva perus leikkipuisto, onko se koko perheen laatuaikaa lomalla? Kuinka monta tötteröä, foliopalloa, munkkia voi lapselle ostaa hämäykseksi mukavasta lomasta?

Käymme aina välillä perheen kanssa Frankfurtissa, koska se on 20-30 minuutin ajomatkan päässä ja tunnettu erittäin tasokkaista aasialaisista ravintoloista. Kävimme tänäänkin siellä syömässä. Ajattelin, että kuljetaan vähän keskustassa samalla ja pannaan netin matkailuartikkelien vinkit käytäntöön.

Menimme yhteen suosikki ravintoloistamme. Ruoka oli taas todella herkullista ja tuoretta. Miehelleni sanoin, että voisin Frankfurtissa ikuisuuteen asti jatkaa syömistä. Ruokapöydän toisella puolella toinen lapsista suostui syömään vähän riisiä ja muutaman nauhan nuudelia. Toinen lapsista söi paljon ja herkutteli kolme täpötäyttä lautasellista pelkkää riisiä. Vaikka tilasimme monia erilaisia herkkuja, lapset eivät halunneet niitä maistaa. "Eipä tässä," ajattelin, "pitää illalla kotona kokata lapsille perus settiä, siitä lapset tykkää."

Syönnin jälkeen lapset jaksoivat kulkea pääkatua pitkin vanhaan kaupunkiin. Kysyin lapsilta, haluaisivatko he ostaa uusia vaatteita tai jotain muuta kotiin viemisiksi. Lapsi heti: "Osta äiti netistä." Meillä oli siinä mukava kävelyretkihetki.

Vanhassa kaupungissa pantomiimi vähän ärhäkkäästi huuteli asiakkaita ottamaan kanssaan kuvia. Lapsia ei historiallinen arkkitehtuuri säväyttänyt. Aukion nurkassa oleva hattarakoju kiinnosti molempia, ja pian hyvällä tuulella pyörittelivät hattarapuikkoja.

Jatkoimme siitä matkaa Rheinin kanavalle. Lapsista kävely alkoi olla vähän tylsää, joten ostimme heille hämäykseksi kioskeilta jotain pientä siinä matkalla. Menimme leikkipuistoon, ja muutaman minuutin kuluttua lapsi ilmoitti, että haluaa vessaan. Kuljimme siis takaisin keskustaan ja menimme kahvilaan. Vähän huvittuneena mietin, ettei keskusta kyllä ole lapsille se mielenkiintoisin ajanviettokohde, mutta ainakin siellä on käden ulottuvilla kaikki tarvittavat fasiliteetit.

Olin kaverini Instagram-tilillä nähnyt todella hienoja kuvia, joissa hänen taustallaan oli Frankfurtin pilvenpiirtäjien iltavalaistus. Itsellä alkoi jo olla sellainen olo, että en niin kauaa halua pitkittää aikaa lasten kanssa, joten lähdimme jo muutaman tunnin kaupunkireissun jälkeen taas kotia kohti.

Meillä oli ihana päivä, ja Frankfurt on meille aina matkan arvoinen kohde, koska se on ihan lähellä. Aasialaisen ruoan rakastajatarta Frankfurt hemmottelee joka kerta. Myös ranskalaiset leipomot, mitä ei meidän lähellä ole yhtä laadukkaita, on jo syy. Kotimatkalla mietin, kuinka lasten kanssa esim. viikonloppumatkalle tulevat saavat ajan kulumaan, ja kuinka paljon lapset siitä matkasta saavat mukaansa viedä. Ensi kerralla voisi taas yrittää käydä ilman lapsia ja nauttia kumppanin kanssa ihan vain kahdestaan.